منابع مالی عنصر حیاتی و مهمی است که هم در تاسیس و ایجاد فعالیت های اقتصادی و هم در بهره برداری از آنها نقش کلیدی دارد. اگر منابع مالی در اختیار نباشد هیچگونه فعالیت اقتصادی را نمیتوان پایه گذاری کرد. پس از پایه گذاری فعالیت های اقتصادی و آماده کردن آنها برای بهرهبرداری نیز اگر منابع مالی لازم جهت به گردش در آوردن عملیات وجود نداشته باشد، سرمایهگذاری های اولیه حاصل و نتیجه ای نخواهد داشت، با وجود نقش مهم منابع مالی در اقتصاد، نکته اساسی کمیابی آن است. نکته دیگر نگرانی مستمر تامین کنندگان منابع مالی در مورد اصل و عایدات حاصل از آن است.
به دلیل تغییرات ایجاد شده در اقتصاد، منابع مالی مورد نیاز شرکت ها نیز افزایش یافته است. امروزه یکی از مهمترین وظایف مدیران مالی شرکت ها، تهیه ارزان قیمت و به کارگیری بهینه این وجوه است،انتخاب خط مشی مناسب برای دسترسی به این منابع از اهمیت زیادی برخوردار است.
در جهان امروز، با توجه به شرایط بازار رقابت و تغییرات سریع تکنولوژی، تصمیم گیری های مالی نیاز به تخصص در امور مالی دارد. بنگاه های اقتصادی برای ورود به تجارت جدید و فعالیت در آن زمینه یا توسعه ی فعالیت خود، نیاز به منابع مالی دارند. وجوه مورد نیاز برای تامین آن، می تواند از منابع مختلف و به روش های متعدد جمع آوری شود، بازار سرمایه یکی از مهمترین منابع تامین سرمایه برای اغلب بنگاه های اقتصادی محسوب می گردند، در این بازار بنگاه ها و سایر موسساتی که نیاز به وجوه برای تامین مالی عملیات شان دارند، با افراد و موسساتی که پول برای سرمایه گذاری دارند، یک جا جمع شده اند. بارزترین نوع این بازارها، بازار ثانویه می باشد که در آن معاملات اوراق بهاداری که قبلاً انتشار یافته اند، صورت می پذیرد. این بازار در ایران، در قالب سازمان بورس اوراق بهادار فعال است.
بورس اوراق بهادار، بازار متشکل و خودانتظام است که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران و یا معامله گران طبق مقررات قانون بازار اوراق بهادار، مورد داد و ستد قرار می گیرد. بورس اوراق بهادار به عنوان یک بازار متشکل، تسهیلات لازم را برای خریداران و فروشندگان سهام فراهم می نماید. به نحوی که آنها بتوانند در هر زمان پول خود را به اوراق بهادار و بالعکس تبدیل نمایند، از طرفی این سازمان تحت شرایطی سبب تامین مالی شرکت های مختلف می گردد، از آنجا که بورس به عنوان سازمانی جهت تجهیز پس اندازها و همچنین هدایت آنها به سمت سرمایه گذاری های مولد و مفید در جامعه و اقتصاد کشور مطرح می باشد، لذا مطالعه و شناخت این سازمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در دو دهه اخیر پیچیدگی و تنوع ابزارهای مالی گسترش چشمگیری در اروپا، آمریکا و کشورهای خاوردور داشته، حتی پاره ای از این ابزارها در بازارهای مالی بین المللی مورد معامله قرار گرفته و بازارهای سرمایه در این ارتباط به شدت جهانی شده اند. با جهانی شدن بازارهای مالی در سراسر دنیا، واحدهای اقتصادی که در هر کشور در جستجوی سرمایه و تأمین مالی می باشند، دیگر ناچار نیستند خود را به بازار داخلی محدود کنند، پیشرفت های تکنولوژیک، یکپارچگی و کارآیی بازارهای مالی جهانی را افزایش داده است، پیشرفت وسایل و ابزارهای ارتباطی، مشارکت کنندگان در بازار را در سراسر جهان به هم می پیوندد و در نتیجه می توان سفارش ها را در طول چند دقیقه به انجام رساند.
پیشرفت تکنولوژی کامپیوتر، همراه با پیشرفت شبکه ارتباطات، انتقال اطلاعات لحظه به لحظه درباره بهای اوراق بهادار و دیگر اطلاعات ضروری را به سرمایه گذاران، در اغلب نقاط جهان میسر کرده است. بنابراین، بسیاری از سرمایه گذاران می توانند به بازار جهانی نظارت داشته باشند و در عین حال تجزیه و تحلیل کنند که این اطلاعات چه تاثیری بر وضع خطرساز و بازده مجموعه ابزارهای مالی آنها دارد.
با گسترش فناوری و دسترسی راحت و سریع به اطلاعات از طریق رایانه ها و شبکه های انتقال اطلاعات، موضوع استفاده از اطلاعات در تصمیم گیری، ابعاد تازه ای به خود گرفته است. از یک طرف شرکت ها و افراد به شیوه ای راحت تر به تبادل اطلاعات می پردازند و از طرف دیگر دست اندر کاران بازار سرمایه سریع تر به نیازهای اطلاعاتی افراد پاسخ می دهند، در این میان نقش محققین و جامعه دانشگاهی در پیشرفت هر چه بیشتر و بهتر امور، غیر قابل انکار است. آن ها تلاش می کنند تا با مشاهده پدیده های بازار و ارائه نظرها و پیشنهادهای خود به پویایی و بهینه سازی بازار کمک کنند. تامین مالی کوتاه مدت برای پشتیبانی سرمایه گذاری موقت در دارایی های جاری مورد استفاده قرار می گیرد معمولاً مدیر مالی پس از برنامه ریزی سرمایه گذاری در دارایی های جاری و پیش بینی منابع مورد نیاز واحد اقتصادی در سال آینده باید به فکر تامین مالی برنامه خود باشد و در مورد شیوه تامین مالی تصمیم گیری کند. معمولاً برای سرمایه گذاری موقت در دارایی های جاری از وام کوتاه مدت استفاده می شود.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
۱) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۲) اثر استقراض را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۳) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۴) اثر استقراض را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۵)با بهره گرفتن از آزمون های مورد نظر بازده سالانه شرکت هایی که از طریق استقراض تامین مالی کرده اند را بازده سالانه شرکت هایی که از طریق سود انباشته(اندوخته) تامین مالی نموده اند مقایسه نماید.