.
- مقدمه
برای اجرای یک طرح پژوهشی به روش علمی، محقق با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب، اطلاعات و شواهد کافی برای اندازه گیری و ارزیابی فراهم می آورد و با بهره گرفتن از روش های معین، داده های گردآوری شده را تلخیص، تنظیم و طبقه بندی می کند و به صورت جداول و نمونه های آماری نمایش می دهد. به بیان دیگر، اطلاعات جمع آوری شده به منظور استنتاج صحیح آماری و توجیه و تفسیر دقیق، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در مرحله تجزیه و تحلیل، اطلاعات از نظر مقایسه با یکدیگر و با عوامل خارجی مورد آزمون قرار می گیرد و تکلیف رد یا قبول شدن فرضیه ها روشن می گردد.
با توجه به اینکه صرفاً حدس و گمان، ایجاد یقین نمی کند لذا بایستی با بهره گرفتن از روش های آماری و استدلال قیاسی به طریقه صحیح حدس و گمان بخردانه را تایید و یا تکذیب نمود. در فصل سوم روش های جمع آوری داده ها و نحوه پردازش آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اطلاعات لازم جهت آزمون فرضیه ها فراهم گردید. در این فصل به تجزیه و تحلیل حاصل از اطلاعات پرداخته می شود .
در بخش یافته های توصیفی با بهره گرفتن از آماره های فراوانی و پراکندگی (مانند میانگین، انحراف معیار) و نمودارهای ستونی به توصیف یافته های پژوهش می پردازیم. در بخش استنباطی نیز با بهره گیری از آزمون های تی تست[۱] و کروسکال والیس[۲] فرضیه های تحقیق را مورد آزمون قرار می دهیم.
توضیح آماره های مورد استفاده:
مشخصه های عددی (آماری) :مشخص کننده های عددی، کمیت هایی (پارامترهایی) هستند که برای مقایسه بین چند جامعه آماری بکار می روند و در سه گروه زیر طبقه بندی می شوند:
- میانگین حسابی یا متوسط حسابی: که از مقدار مجموع متغیرها به حجم جامعه بدست می آید:
=
- انحراف معیار(انحراف استاندارد): انحراف معیار جذر واریانس توزیع متغیر است و هم بعد با صفت متغیر می باشد.
آزمونهای استنباطی نیز حین کاربرد توضیح داده خواهندشد.
۲-۴-توصیف متغیرهای اصلی تحقیق
درصد سهام جایزه
نتایج جدول ۱-۴ نشان می دهد که در شرکتهای مورد مطالعه ۱۱۷ مرتبه سهام جایزه توزیع شده است. کمترین درصد سهام جایزه ۲٫۱۲ و بیشترین درصد ۴۰۰ بوده است. میانگین درصد سهام جایزه نیز (۵۵٫۲۷± ۶۲٫۲۸) بدست آمده است.
[۱] - t-test