مبحث اول – نگهداری طفل ۹ مبحث دوم تربیت طفل .۹
گفتار دوم – ماهیت حضانت۱۰
گفتار سوم مدت حضانت ۱۲
گفتار چهارم – سقوط حضانت ۱۴
مبحث اول )جنون؛۱۴
مبحث دوم – ازدواج مادر.۱۴
مبحث سوم – عدم مواظبت از طفل.۱۴
فصل سوم – ولایت.۱۶
گفتار اول – اختیارات ولّی۱۶
مبحث اول حجر .۱۸
مبحث دوم – عدم امانت در انجام امور صغیر.۱۸
گفتار دوم – ولایت مادر.۱۹
گفتار سوم شرایط ضم امین ۲۰
مبحث اول – کبر سن و بیماری ولّی.۲۰
مبحث دوم – غیبت یا حبس ولی قهری ——بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد——–۲۱
فصل چهارم – قیومیت ————-۲۲
گفتار اول موارد نصب قیم.۲۲گفتار دوم وظایف و اختیارات قیم ۲۳
نتیجه———–۲۶
پیشنهادات —————۳۱
منابع —۳۲
مقدمه :
حضانت نگهداری و تربیت طفل است به گونه ای که صحت جسمانی و تربیت وی با توجه به نیازمندیهای حال و آینده او، و وضع و موقعیت والدین طفل تأمین گردد. مسأله حضانت و اولویت هر یک از پدر و مادر برای نگهداری و سرپرستی طفل بیشتر زمانی مطرح می گردد که آنها از هم جدا می شوند، مشهور فقها و به تبع آن قانون مدنی ایران برآنند که مادر برای حضانت فرزند پسر تا ۲ سال و برای دختر تا ۷ سال شایسته تر است.
مهمترین مسأله در بحث حضانت، حفظ مصلحت طفل است که مورد نظر قانونگذار بوده است؛ به همین جهت چنان که ابوین شایستگی و شرایط اخلاقی لازم را دارا نباشد، این حق از آنها سلب و به فرد شایسته ای که دادگاه معین می کند، اعطا می شود.
فرضیه های تحقیق :
منظر و دیدگاه اسلام درمورد طفل و حضانت از طفل؟ – چگونگی اختیارات ولی و موارد اسقاط حق ولایت ؟مرجع نصب قیم و وظایف و اختیارات قیم –ماهیت و مدت و سقوط حضانت در قوانین موضوعه ایران ؟
چکیده:
مطابق قانون، حمایت از اطفال در ابعاد مالی و غیرمالی در سه محور ولایت، حضانت و قیمومت، مورد توجه قرار میگیرد. ولّی قهری که عبارت از پدر ، جدپدری و همچنین وصی منصوب از طرف ایشان است دارای اختیارات تام در امور مالی و غیرمالی صغیر و طفل بالغ غیررشید میباشند. این ختیارات و بیاختیاری حضانت کننده در امور مالی صغیر در عمل موجب بروز مشکلاتی برای مادر که غالباً عهدهدار سرپرستی طفل است، میگردد. رویههای اداری و قضایی فراقانون نیز، دامنه این مشکلات را توسعه میدهد. در این نوشتار سعی شده علاوه بر بررسی مشکلات، راهحلها و پیشنهاداتی ارائه گردد.
واژگان کلیدی: