پس از انجام مراحل یک تحقیق علمی ،اگر تحقیق از یک روند سیستماتیک و پژوهشگرانه صورت گرفته باشد ،محقق محققاً می تواند نظراتی را هم در مورد یافته ها و نتایج تحقیق و هم راه کارها و پیشنهادهایی را به منظور بهبود و بسط پژوهش های آتی بیان کند .بدین سبب در ادامه پیشنهادهایی را مطابق با نتایج تحقیق و همچنین برای پژوهش های آتی ارائه می شود .
۱-۴-۵- پیشنهاد مربوط به فرضیه اصلی اول :
با توجه به نتیجه فرضیه اصلی اول : به سرمایه گذاران ، سهامداران ، مدیران، پژوهشگران پیشنهاد می شود که چون ریسک کل از تفاوت بین ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک است از سایر مدل های برگرفته از ریسک استفاده شود.
باتوجه به اینکه در بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ بورس ایران به عنوان بورس های موفق در نظر گرفته شد، پیشنهاد می شود که در این بازار پرفراز و نشیب تحت شرایط مختلف اقتصادی از مدل های شرطی جهت تبیین رابطه ریسک ونرخ بازده مورد انتظار استفاده کرد. زیرا با توجه به یافته های تحقیق می توان تطبیق بیشتری با بازده مورد انتظار سرمایه گذاران داشته باشد.
۲-۴-۵- پیشنهاد دوم مربوط به فرضیه اصلی دوم :
باتوجه به نتایج بدست آمده از آزمون سرمایه فکری و ریسک سیستماتیک و وجود رابطه معنادار بین آنها در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ برقرار نموده است و شاخص محاسبه ریسک سیستماتیک در آن ضریب است که با توجه به محاسبات به عمل آمده توانسته رابطه معناداری را با سرمایه فکری برقرار نماید. بنابراین سرمایه گذاران ، مدیران، پژوهشگران، با توجه به آنکه با آن آشنا شده اند می توانند در تصمیم گیری های خود از مدل های مختلف مربوط به سنجش ریسک سیستماتیک استفاده نمایند.
۳-۴-۵- پیشنهاد سوم مربوط به فرضیه اصلی سوم :
با توجه به نتایج به دست آمده از این فرضیه به کلیه سهامداران وفعالان بازار بالاخص به کلیه پژوهشگران برای تحقیقات آتی پیشنهاد می شود که در تصمیمات منطقی از ریسک در کنار سایر معیارها از ریسک غیرسیستماتیک نیز استفاده گردد. و در ارزیابی عملکرد آن به تفاوت بین ریسک کل و ریسک سیستماتیک توجه ویژه شود.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
مهمترین اهداف انجام این تحقیق را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
۱- شناسایی انواع دارایی های نامشهود، طبقه بندی آنها و روش های اندازه گیری آنها
۲- بررسی تأثیر سرمایه های فکری برعملکرد سازمانها
۳- بررسی میزان سرمایه انسانی