با توجه به آزمونها و تحلیل هایی که از راه رگرسیون و همبستگی در فصل (۴) انجام شد و همانطوریکه در نگاره (۹-۴) مشاهده می شود ، مقایسه میان نتایج حاصل از رگرسیون دو متغیره بین متغیر های کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری و نتایج رگرسیون سه متغیره با حضور متغیرتعدیل گر فرصت های رشد ، نشان می دهد که با افزودن متغیرتعدیل گر فرصت های رشد به مدل رگرسیونی، ضریب تعیین تعدیل شده با افزایشی به میزان ۴٫۴% از ۱۲٫۶% به ۱۶٫۸% رسید که این نتایج نشان دهنده این است که متغیر فرصت های رشد بر روابط بین کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری تاثیر گذار است و باید به مدل رگرسیونی اضافه شود. sig (سطح معنی داری) کمتر از۰٫۰۵می باشد که بیانگر وجود همبستگی در سطح متوسط بین این متغیرها می باشد . با توجه به این که در جدول مربوط به آزمون خطی بودن مدل ، sig کمتر از پنج درصد می باشد، فرض خطی بودن رابطه بین سه متغیر تایید می گردد.با توجه به نتایج به دست آمده،فرضیه اصلی چهارم (فرصت های رشد بر روابط میان کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری تاثیر گذار است ) ، تأیید می شود. این نتیجه با نتیجه تحقیق هیلاری در سال ۲۰۰۶ و بادآور نهندی در سال ۱۳۸۸ و همچنین تحقیقات فنگ چن [۲] در سال ۲۰۱۰ هماهنگی دارد.
۵-۲-۵نتایج فرضیه اصلی پنجم
با توجه به آزمونها و تحلیل هایی که از راه رگرسیون و همبستگی در فصل (۴) انجام شد و همانطوریکه در نگاره (۱۰-۴) مشاهده می شود ، مقایسه میان نتایج حاصل از رگرسیون دو متغیره بین متغیر های کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری و نتایج رگرسیون سه متغیره با حضور متغیرتعدیل گر عینی بودن دارایی ها ، نشان می دهد که با افزودن متغیرتعدیل گر فرصت های رشد به مدل رگرسیونی، ضریب تعیین تعدیل شده با کاهشی به میزان ۱٫۱% از ۱۲٫۶% به ۱۱٫۵% رسید که این نتایج نشان دهنده این است که متغیر عینی بودن دارایی ها بر روابط بین کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری تاثیر گذار نیست و نباید به مدل رگرسیونی اضافه شود.. sig (سطح معنی داری) بیشتر از۰٫۰۵می باشد که بیانگرعدم وجود همبستگی بین متغیر عینی بودن دارایی ها با متغیر کارایی سرمایه گذاری می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده،فرضیه اصلی پنجم (عینی بودن دارایی ها بر روابط میان کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری تاثیر گذار است ) ، تأیید نمی شود. این نتیجه با نتیجه تحقیات فنگ چن در سال ۲۰۱۰ هماهنگی دارد.
۳-۵ نتیجه گیری کلی تحقیق
آنچه در جمع بندی و نتیجه گیری کلی آزمون فرضیه های تحقیق مبنی بر،رابطه معناداری متغیر های مستقل و متغیرهای تعدیلی پژوهش با متغیر وابسته کارایی سرمایه گذاری شرکتهای موجود در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸وجود دارد ،این است که کیفیت گزارشگری مالی ارتباط مثبت و معنی داری با کارایی سرمایه گذاری دارد و همچنین اندازه شرکت و فرصت های رشد بر روابط میان کیفیت گزارشگری مالی و کارایی سرمایه گذاری تاثیر گذار هستند. نتایج به دست آمده در این پژوهش با نتایج حاصله از تحقیقات فنگ چن در سال ۲۰۱۰ و سایرین مطابقت دارد.
[۱].Biddle,G.,Hillary
[۲]. Feng Chen