در این قسمت ضمن تشریح بسیار مختصر مطالعات مشابه و تئوریهای نظری در مورد تامین مالی، به مقایسه نتایج تحقیق حاضر با آنها پرداخته خواهد شد.
در تحقیق حاضر ما از دو روش تامین مالی داخلی و خارجی برای شرکت های مورد نظر استفاده کرده ایم (سود انباشته، استقراض)، که در تئوریهای نظری و مطالعات مرتبط مورد اشاره قرار گرفته است.از بین تئوریهای موجود چندین تئوری راجع به ترجیح منابع داخلی به منابع خارجی توسط شرکت ها تاکید داشته اند. از جمله، تئوری سلسله مراتب گزینه های مالی که بیان می دارد شرکت ها در تامین مالی مورد نیاز خود سلسله مراتب معینی را طی می کنند یعنی ابتدا از محل سود انباشته یا اندوخته ها تامین مالی می کنند سپس اگر منابع داخلی کافی نبود، از بین منابع خارجی ابتدا به استقراض روی می آورند و در انتها به انتشار سهام مبادرت می ورزند. نظریه دیگر تئوری ترجیحی است که بیان می دارد که شرکت ها تامین مالی از طریق منابع داخلی را به تامین مالی از طریق منابع خارجی ترجیح می دهند. در تحقیق حاضر ما به این نتیجه رسیدیم که تامین مالی داخلی (سود انباشته)، بیشتر از تامین مالی خارجی (استقراض) بر روی قیمت و بازده سهام شرکت های پذیرفته شده تاثیر می گذارد و استفاده از ستقراض بر بازده سهام تاثیر منفی دارد، در تحقیقات مشابه هم تا حدودی این نتایج مورد تأیید قرار می گیرد که به اختصار به چند مورد آن اشاره می شود. دونالدسون در تحقیق خود به این نتیجه رسید که شرکت ها منابع داخلی را به منابع خارجی ترجیح می دهند، دشپانده معتقد است که تامین مالی از طریق استقراض تاثیر منفی بر ارزش ویژه شرکت دارد و این نظریه که بدهی مزیتهای رشد یک شرکت را کاهش می دهد، تقویت می گردد. برادشو هم به این نتیجه رسید که یک ارتباط معکوس و نسبتاً با اهمیت بین خالص تامین مالی و بازده سهام و سود دهی آتی شرکت وجود دارد.
حسام شمس در تحقیقی به اثبات رسانده که افزایش سرمایه بر بازده سهام شرکت های پذیرفته
شده تاثیری نداشته است، سید جواد دلاوری هم در تحقیق خود به این نتیجه رسیده که اخذ وام توسط شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران منجر به اهرم مالی مطلوبی نشده است، نتیجه حاصله از تحقیق هادی میر محرابی هم نشان می دهد که افزایش سرمایه عاملی مثبت در جهت افزایش بازده نبوده است.
با توجه به تئوری های ارائه شده و همچنین نتایج تحقیقات مشابه و تحقیق حاضر، استفاده از منابع داخلی برای شرکت ها مطلوبتر خواهد بود، ضمناً استفاده از استقراض برای بالا بردن ارزش شرکت و بازده صاحبان سهام مناسب نمی باشد. به عبارت دیگر در اکثر تئوری های مرتبط و تحقیقات مشابه بر روی استفاده از منابع داخلی تاکید شده است، همانطور که در تحقیق حاضر ثابت شد که تامین مالی داخلی تاثیر بیشتری بر روی قیمت و بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار دارد.
اما یک نگاه اجمالی به نتایج تحقیق حاضر به ما نشان می دهد که:
- استفاده از روش سود انباشته(اندوخته) بیشتر از استقراض بر روی قیمت سهام تاثیر دارد.
- استفاده از روش سود انباشته(اندوخته) بیشتر از استقراض بر روی بازده سهام تاثیر دارد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
۱) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۲) اثر استقراض را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۳) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۴) اثر استقراض را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۵)با بهره گرفتن از آزمون های مورد نظر بازده سالانه شرکت هایی که از طریق استقراض تامین مالی کرده اند را بازده سالانه شرکت هایی که از طریق سود انباشته(اندوخته) تامین مالی نموده اند مقایسه نماید.