نتایج تحقیق و پیشنهادات
در طی فرایند تحقیق با بکارگیری ابزارهای جمع آوری داده ها بطور عینی و معتبر مشاهده، بررسی و استخراج می شود و سپس با بهره گرفتن از فنون تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی به طور کمی و غیر کمی سعی می شود که ادعاها و حسهای علمی اولیه ( فرضیه ها) آزمون شده و در نهایت فرضیه ها رد یا پذیرفته می شوند و نتیجه گیری نهایی صورت پذیرد ( خاکی، ۱۳۸۲، ۸۸).
پس از انجام آزمون های آماری و پذیرفته شدن همه فرضیات در این بخش برآنیم تا به تجزیه و تحلیل فرضیه ها پرداخته و پیشنهادات مفیدی به منظور انتخاب روش های تامین مالی بهتر ارائه نماییم.
۵-۳ فرضیه اول
در این فرضیه با ایجاد دو مدل، رابطه بین تامین مالی از طریق سود انباشته و استقراض را بر روی قیمت سهام مورد بررسی قرار دادیم.
در دو مدل، ضریب تعیین بدست آمده بین تامین مالی از طریق سود انباشته و استقراض با قیمت سهام به ترتیب ۹۶/۴۰ و ۸۱/۱۶ بدست آمده است، با توجه به مطلبی که در فصل سوم راجع به ضریب همبستگی به تفصیل آورده شده است، نشان می دهد در سطح اطمینان ۹۵% تامین مالی از طریق سود انباشته تاثیر بیشتری بر قیمت سهام نسبت به روش استقراض دارد.
با توجه به اینکه سود انباشته جزئی از سود خود شرکت است و در داخل شرکت وجود دارد پذیرفته شدن این فرضیه موضوعیت پیدا می کند که با توجه به آزمون های آماری انجام شده تاکید بیشتری بر روی آن صورت گرفته است.
۵-۴ فرضیه دوم
در این فرضیه هم با ایجاد دو مدل، رابطه بین تامین مالی از طریق سود انباشته و استقراض را بر روی بازده سهام مورد بررسی قرار دادیم.
در دو مدل، ضریب تعیین بدست آمده بین تامین مالی از طریق سود انباشته و استقراض با بازده سهام به ترتیب۵۸/۸ و ۴/۲ بدست آمده است، با توجه به مطلبی که در فصل سوم راجع به ضریب همبستگی به تفصیل آورده شده است، نشان می دهد در سطح اطمینان ۹۵% تامین مالی از طریق سود انباشته تاثیر بیشتری بر بازده سهام نسبت به روش استقراض دارد.
۵-۵ فرضیه سوم
طبق محاسبات انجام شده برای آزمون این فرضیه به این نتیجه رسیدیم که میانگین بازده سالانه شرکت هایی که از طریق سود انباشته تامین مالی نموده اند بیشتر از میانگین بازده کل سالانه شرکت هایی است که از طریق استقراض تامین مالی نموده اند به عبارت دیگر از طریق آزمون دو نمونه ای نشان دادیم که با احتمال ۹۵% H0 مورد قبول است.
۵-۶ محدودیت های تحقیق
بطور معمول در هر تحقیق پژوهشی تنگناهایی وجود دارد که بواسطه این محدودیت ها، محقق با مشکلاتی روبرو می شود. این تحقیق هم مجزا از دیگر تحقیق ها نبوده است. از عمده مشکلات تحقیق پراکندگی زیاد اطلاعات راجع به متغیرهای تحقیق می باشد، ضمناً بدست آوردن این اطلاعات با وجود ابزارهایی مانند اینترنت یکی از مشکلات پیش رو بود. مشکل عمده بعدی عدم وجود پیشینه تحقیق مشابه با تحقیق حاضر در بین تحقیقات داخلی و خارجی بوده است(بیشتر وقت محقق صرف پیدا کردن پیشینه تحقیق مناسب بود).
سوالات یا اهداف پایان نامه :
۱) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۲) اثر استقراض را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۳) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۴) اثر استقراض را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۵)با بهره گرفتن از آزمون های مورد نظر بازده سالانه شرکت هایی که از طریق استقراض تامین مالی کرده اند را بازده سالانه شرکت هایی که از طریق سود انباشته(اندوخته) تامین مالی نموده اند مقایسه نماید.