پژوهش عبارت است از فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت. بنابراین پژوهش فرآیندی است که از طریق آن میتوان درباره ناشناختهها به جستجو پرداخت و نسبت به آنها شناخت لازم را کسب کرد. در این فرایند، از چگونگی گردآوری شواهد و تبدیل آنها به یافتهها تحت عنوان «روششناسی» یاد میشود. روش علمی یا روش پژوهش علمی، فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین است. همانگونه که ذکر شد روش تحقیق علمی، فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین است و از مراحل منظم و پیوستهای تشکیل میشود تا امر تحقیق علمی را از آغاز تا پایان امکانپذیر نماید.
در فصل اول به تشریح کلیاتی درباره موضوع پژوهش پرداخته شد. فصل دوم به بیان ادبیات و سابقه پژوهش اختصاص داشت. موضوع این فصل، تشریح روش اجرایی پژوهش است. در بخش ابزار اندازه گیری درباره موضوعاتی از قبیل طراحی سؤالات پرسشنامه ها، نوع سؤالات و نحوه اجرای پرسشنامه مطالبی بیان می شود. در ادامه، قابلیت اطمینان و اعتبار پرسشنامه، نحوه جمع آوری اطلاعات و روش های آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل اطلاعات تشریح می شود.
۳-۲- فرضیههای تحقیق
بیان مسئله تنها به صورت کلی پژوهش را هدایت می کند و تمام اطلاعات ویژه پژوهشی را در بر ندارد، از طرفی دیگر درصورتی که کلیه اطلاعات پژوهشی را در مسأله مطرح کنیم مسأله به گونهای بزرگ می شود که تدبیر و هدایت آن امکان پذیر نیست، بنابراین مسأله هرگز به صورت عملی حل نخواهد شد مگر اینکه به فرضیه یا فرضیههایی تبدیل شود. رابطه فرضیه با تحقیق مثل رابطه راه با مسافرت است.
فرضیه ها از نظریات گذشته استناج می شود و چراغ راه مطالعات جدید هستند متغیرها، فرضیه ها را به صورتی نشان می دهند که محققان رفتاری و مدیریتی بتواند آنها را مشاهده و اندازه گیری کنند. فرضیه حدس بخردانهای درباره رابطه دو یا چند متغیر است که به صورت جمله خبری بیان شده ونشانگر نتایج مورد انتظار می باشد. این تحقیق دارای شش فرضیه می باشد که با هدف بررسی رابطه ساختار هزینهها با ساختار سرمایه تدوین شده است در آن روابط سود اوری و اندازه شرکت با ساختار سرمایه بررسی شده است.
فرضیه اول: بین عدم انعطاف پذیری هزینه ها و اهرم مالی مبتنی بر ارزش دفتری رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه دوم: بین عدم انعطاف پذیری هزینه ها و اهرم مالی مبتنی بر ارزش بازار رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه سوم: بین اندازه شرکت و اهرم مالی مبتنی بر ارزش دفتری رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه چهارم: بین اندازه شرکت و اهرم مالی مبتنی بر ارزش بازار رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه پنجم: بین بین سود آوری شرکت و اهرم مالی مبتنی بر ارزش دفتری رابطه معنی داری وجود دارد.
فرضیه ششم: بین بین سود آوری شرکت و اهرم مالی مبتنی بر ارزش بازار رابطه معنی داری وجود دارد
۳-۳- تبدیل فرضیه های پژوهشی به آماری
هدف از تبدیل فرضیه پژوهشی به فرضیه آماری، توانمند کردن محقق در آزمون کردن فرضیه است. به طور کلی هدف از آزمون فرضهای آماری ، تعیین این موضوع است که با توجه به اطلاعات به دست آمده از نمونه ، حدسی که در باره خصوصیتی از جامعه زدهایم، قویاً قابل تأیید است یا خیر؟ فرضیه های آماری، جملهها یا عبارتهایی هستند که با بهره گرفتن از نمادهای آماری و به صورت پارامتر نوشته می شوند و نقش آنها هدایت پژوهشگر در انتخاب آزمون آماری است. فرضیه های آماری به دو دسته تقسیم میشوند.
۱- فرض صفرH0
این فرض به صورتی است که به نداشتن تفاوت ، رابطه یا اثر اشاره میکند این نوع فرضها را گاهاً فرض پوچ یا آماری نیز می نامند.
۲- فرض خلاف
این فرض به صورتی است که به احتمال وجود تفاوت ، رابطه یا اثر اشاره می کند، این نوع فرضها را گاهاً فرض تحقیق یا جانشین نیز می نامند. فرض خلاف یا تحقیق در واقع پیشبینی محقق از نتایج است بنابراین فرضیههای آماری تحقیق به شرح زیر نوشته میشوند:
فرضیه اول:
بین عدم انعطاف پذیری هزینه ها و اهرم مالی مبتنی بر ارزش دفتری رابطه معنی داری وجود دارد.
بین عدم انعطاف پذیری هزینه ها و اهرم مالی مبتنی بر ارزش دفتری رابطه معنی داری وجود دارد.
برای سایر فرضیه نیز به همین صورت عمل شده است
۳-۴- روش تحقیق
در مورد روششناسی تحقیق در کتابهای مختلف، شیوهها، نظرات و دیدگاه های متفاوتی عنوان شده است(ظهوری، ۱۳۷۸، ص۲۷). تشتتآرا مانند سایر مباحث در علوم انسانی بحدی است که نمیتوان در این زمینه نظر واحدی را ارائه داد. در پژوهشهای رشتههای علوم انسانی دو رویکرد وجود دارد که عبارتند از: رویکردهای فردگرایانه و طبیعت گرایانه(). کاربرد این دو رویکرد منجر به توسعه دو دسته از روشهای تحقیق شده است که عبارتند از: روش های کمی و کیفی()، این دو دسته ازروشهامکمل یکدیگربوده و برای شناخت پدیدهها میتوانند توأماً مورد استفاده قرار گیرند(بازرگان، ۱۳۷۷، ص۷۷). در کلیترین تقسیمبندی، روش تحقیق را کتابخانهای و میدانی در نظر گرفتهاند که در تحقیق حاضر از هر دو این روشها استفاده خواهد شد. بر این اساس ابتدا جوانب و موضوعات مطالعاتی مربوط به موضوع تحقیق در قالب مرور ادبیات موضوعی تحقیق مورد بررسی و تشریح قرار خواهند گرفت سپس با بهره گرفتن از مطالعات کتابخانه ای نسبت به جمع آوری دادهها و اطلاعات به منظور شناخت رابطه بین این متغیرها اقدام خواهد شد.
پژوهشها را از نظر هدف به سه دسته تحقیق بنیادی، تحقیق کاربردی و تحقیق و توسعه تقسیم می کنند که تحقیق حاضر از نوع کاربردی محسوب می شود. هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است. به عبارت دیگر تحقیقات کاربردی به سمت کاربرد عملی دانش هدایت میشوند.
۱-Null Hyp
۲-Alternative Hyp
۳- Naturalistic and rationalistic.
۴- Quantitative and qualitative.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سوال اصلی:
۱- بین ویژگیهای شرکت و ساختار سرمایه آنها چه رابطه ای وجود دارد؟
سوالات فرعی:
۱- بین ساختار هزینه و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۲- بین اندازه شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۳- بین سود آوری شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
برای پاسخگویی به سوالات بالا فرضیه های زیر تدوین شده است.