.هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری در زمان رشد اقتصادی بیشتر چسبندگی نشان میدهد.
-
- میزان چسبندگی هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری ارتباط مستقیمی با میزان دارائیهای یک شرکت دارد.
- میزان چسبندگی هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری ارتباط مستقیمی با تعداد کارکنان یک شرکت دارد.
- نتایج این تحقیق نشان میدهد که با افزایش ۱% در درآمد فروش شرکتها هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری ۵۵% افزایش میابد. بنابراین هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری جامعه مورد تحقیق چسبنده میباشند.
سابرامانیام و ویدرمیر(۲۰۰۳) ارتباط میزان تغییرات فروش با چسبندگی هزینهها را مورد بررسی قرار دادند.تحقیقات اخیر نشان میدهد که هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری و بهای تمام شده کالای فروشرفته جز هزینه های چسبنده میباشند. این تحقیق که در ایالت تگزاس امریکا انجام گرفته رفتار هزینهها در سطوح مختلف تغییر درآمد فروش را مورد بررسی قرار داده است و نتایج آن به شرح زیر است:
- هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری و بهای تمام شده کالای فروش رفته در سطح پایین تغییر درآمد فروش چسبنده نیستند.
- میزان چسبندگی هزینه ها در صنایع مختلف با یکدیگر متفاوت است.
به عبارتی نتایج این تحقیق نشان میدهد که هزینه های توزیع و فروش و عمومی و اداری و بهای تمام شده کالای فروش رفته وقتی درآمد فروش تغییرات کمی داشته باشند(کمتر از ۷%) رفتار چسبندگی ندارند اما وقتی درآمد فروش بیشتر از ۱۰% تغییر کند چسبندگی این هزینهها نمودار می شود.
کالجا،توماس و استریالوس(۲۰۰۵) در پژوهش خود چسبندگی هزینه های عملیاتی را مورد بررسی قرار دادهاند،تحقیق آنها نشان میدهد که هزینهها در زمان افزایش سطح فعالیت بیشتر افزایش پیدا می کنند تا زمان کاهش سطح فعالیت این هزینهها که چسبنده میباشند، با مدل سنتی هزینهیابی که در آ«ن فرض بر آن است هزینهها متناسب با فعالیتها عمل می کنند متناسب میباشند. در این تحقیق نتیجه گیری می شود که هزینه های عملیاتی با افزایش ۱% درآمد فروش، ۹۷% افزایش مییابد اما با کاهش ۱%، درآمد فروش ۹۱% کاهش مییابد. این تحقیق در نمونه ای از شرکتهای امریکایی، فرانسوی، روسی و آلمانی انجام شده است.
نتایج این تحقیق به شرح زیر است:
۱٫هزینه های عملیاتی شرکتهای فرانسوی و آلمانی چسبنده تر از هزینه های عملیاتی شرکتهای روسی و امریکایی هستند.
۲٫نوع صنعت و نوع شرکت بر چسبندگی هزینه تاثیر دارد.
۳٫یکی از دلایل چسبندگی بیشتر هزینهها در شرکتهای فرانسوی و آلمانی به روسی و آمریکایی تفاوت در سیستمهای مالیاتی این کشورها میباشد.
ﺑﻨﻜﺮوﻫﻤﻜﺎران (۲۰۰۶) ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﻲ راﺑﻄﻪ ﺧﻮشﺑﻴﻨﻲ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖو رﻓﺘﺎرﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﻧﺸﺎن دادﻧـﺪ، در صـﻮرت اﻓـﺰاﻳﺶ (ﻛـﺎﻫﺶ)ﻓـﺮوش، ﻫﺮﭼـﻪ ﺧﻮشﺑﻴﻨﻲ (ﺑﺪﺑﻴﻨﻲ) ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﻣﻴﺰان اﻓﺰاﻳﺶ (ﻛـﺎﻫﺶ) ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮﻣﻲﺷﻮد و ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم اﻓﺰاﻳﺶ ﻓﺮوش، ﻫﺮﭼﻪ ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ ﺗﺤﻠﻴﻠﮕﺮان از ﻓﺮوش آﺗﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮﺑﺎﺷﺪ، ﺗﻌﺪﻳﻼت اﻓﺰاﻳﺸﻲﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮﻣﻲﺷﻮد
جولیا و البرتس (۲۰۰۸) در مقاله خود رابطه بین چسبندگی هزینه ها و محافظه کاری شرطی را مورد آزمون قرار دادند. تحقیق آنها، برای یک دوره ۱۷ساله از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۴ بود. آنها برای اندازه گیری چسبندگی هزینه از مدل آندرسون و همکارانش و برای اندازه گیری محافظه کاری از مدل باسو استفاده کردند. نتایج تحقیق آنها نشان داد که افزایش در چسبندگی هزینه ها باعث افزایش در محافظه کاری می شود.
هامبورگ و ناسیو (۲۰۰۸) مدارکی را به دست اوردند که نشان می داد چسبندگی هزینه ها به صورت نامتقارن به رابطه بین سود و بازده اثر می گذارد همچنین چسبندگی هزینه ها به عدم تقارن زمانی در امدها منجر می گردد. انها همچنین در یافتند عدم تقارن زمانی در امد ها هم از سود تعهدی و هم جریان نقدی عملیاتی تاثیر می پذیرد. علاوه بر ان نتایج بدست امده از تحقیق مزبور نشان داد چسبندگی هزینه ها عدم تقارن زمانی در امد ها را بیشتر از فاکتور های حسابداری تحت تاثیر قرار می دهد.
بلکریشنان و سودرستورم (۲۰۰۸) چسبندگی هزینه ها را در بیمارستان های کالیفورنیا مورد بررسی قرار داد جمع هزینه ها و هزینه های نیرو انسانی سطح قابل توجهی از وجود چسیندگی را نشان داد.این تحقیق هزینه های امور خدماتی بخشها و همچنین هزینه ها ی مراقبت ا بیمار ها رابه صورت جداگانه بررسی نمود وجود چسبندگی در هزینه های مزبور به اثبات رسید.
یافته های کاما و ویس (۲۰۱۰) نشان داد که هدف گذاری سود توسط مدیریت از شدت چسبندگی هزینه ها می کاهد انگیزه ها و خط مشی های شرکتی به کاهش هزینه ها غیر ضروری در شرکت منجر می گردد و در نتیجه آن هزینه چسبندگی کمتری نسب به کاهش و افزایش سطح تولیدات نشان می دهد.
ﻳﺎﺳﻮﻛﺎﺗﺎ وﻛﺎﺟﻴﻮارا (۲۰۱۱) ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﻲ ارﺗﺒﺎط ﺗﺼـﻤﻴﻤﺎت ﺳـﻨﺠﻴﺪه ﻣـﺪﻳﺮان ﺑـﺎ ﭼﺴـﺒﻨﺪﮔﻲ ﻫﺰﻳﻨـﻪﻫـﺎ ﭘﺮداﺧﺘﻪ و ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ اﮔﺮﻣﺪﻳﺮان اﻧﺘﻈﺎر اﻓـﺰاﻳﺶ ﻓـﺮوش در آﻳﻨـﺪه را داﺷـﺘﻪﺑﺎﺷـﻨﺪ، ﭼﺴـﺒﻨﺪﮔﻲ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻫﻤﭽﻨـﻴﻦ ﻧﺸـﺎن داد، ﻣﻴـﺰان ﺧـﻮشﺑﻴﻨـﻲ ﻣـﺪﻳﺮان درﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ ﻓﺮوش آﺗﻲ، راﺑﻄﻪﻣﻌﻨﺎداری ﺑﺎ ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﻲ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﻓﺮوش ﻧﺪارد، اﻣﺎ ﺑﺎ ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﻲ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎی ﻓﺮوش، ﻋﻤﻮﻣﻲ و اداری ارﺗﺒﺎط ﻣﺜﺒﺖدارد.
ﺑﻨﻜـﺮوﻫﻤﻜـﺎران ﺑـﺎ ﺑﺮرﺳـﻲ راﺑﻄـﻪ ﺧﻮشﺑﻴﻨﻲ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖو رﻓﺘﺎرﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﻧﺸﺎن دادﻧـﺪ،در ـﻮرتاﻓـﺰاﻳﺶ (ﻛـﺎﻫﺶ) ﻓـﺮوش،ﻫﺮﭼـﻪ ﺧﻮشﺑﻴﻨﻲ (ﺑﺪﺑﻴﻨﻲ) ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﻣﻴﺰان اﻓﺰاﻳﺶ (ﻛـﺎﻫﺶ) ﻫﺰﻳﻨـﻪﻫـﺎ ﺑﻴﺸـﺘﺮﻣـﻲﺷـﻮد وﺑﻪﻫﻨﮕﺎم اﻓﺰاﻳﺶ ﻓﺮوش، ﻫﺮﭼﻪ ﭘﻴﺶﺑﻴﻨﻲ ﺗﺤﻠﻴﻠﮕﺮان از ﻓﺮوش آﺗﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮﺑﺎﺷﺪ، ﺗﻌﺪﻳﻼت اﻓﺰاﻳﺸﻲ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮﻣﻲﺷﻮد
بلکریسنان (۲۰۱۱) نشان داد که ساختار هزینه ها در شناسایی و مطالعه چسبندگی هزینه دارای اهمیت است انها در یافتند در شرکت هایی که هزینه ها غیر قابل کنترل بیشتری دارند (هزینه های ثابت) هزینه ها از چسبندگی بالا تری بر خوردارند.
بنکر و دیگران (۲۰۱۱) اشاره می کنند که شدت چسبندگی هزینه ها از حسابی به حساب دیگر و از صنعتی به صنعتی دیگر و از کشوری به کشور دیگر می تواند متفاوت باشد. انها همچین بیان می دارند اثرات تغییرات مقطعی و سری زمانی می توانند در چسبندگی ها اشکار گردند.
۲-۴-۲- پژوهشها داخلی
شافعی و محمدزاده مقدم(۱۳۸۹) در مقاله ای تحت عنوان شواهد رفتار چسبندگی هزینه ها در شرکت های ایرانی و مطالعه تطبیقی آن با کشور های انگلیس، آمریکا، آلمان و فرانسه در دوره زمانی ۸۵-۱۳۸۰ به این نتیجه رسیدند که در ازای ۱ درصد افزایش در سطح فروش، هزینه های اداری، عمومی و فروش(SG&A) 43 درصد افزایش می یابد؛ در حالیکه در ازای ۱ درصد کاهش در سطح فروش هزینه های اداری، عمومی و فروش ۳۲ درصد کاهش می یابد.
نمازی و دوانی پور(۱۳۸۹) به بررسی تجربی رفتار چسبندگی هزینه ها در بورس تهران پرداختند. نتایج این پژوهش که بر اساس اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، برای یک دوره ۱۰ ساله از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۶است، نشان می دهد در ازای ۱ درصد افزایش در سطح فروش، هزینه های اداری، عمومی و فروش ۶۵ درصد افزایش می یابد؛ در حالیکه در ازای ۱ درصد کاهش در سطح فروش هزینه های اداری، عمومی و فروش ۴۱ درصد کاهش می یابد. همچنین نتایج برای۵۰ شرکت فعال در بورس و صنایع مختلف نیز ارائه شده است. در این پژوهش همچنین چگونگی تغییر در شدت چسبندگی هزینه ها در دوره های زمانی متفاوت و در میان شرکت های مختلف بررسی شده است. نتایج نشان می دهد، شدت چسبندگی هزینه ها در دور ه هایی که در دوره قبل از آن کاهش درآمد رخ داده، کمتراست. همچنین شدت چسبندگی هزینه ها برای شرکت هایی که نسبت جمع داراییها به فروش بزرگتری دارند، بیشتر است.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سوال اصلی:
۱- بین ویژگیهای شرکت و ساختار سرمایه آنها چه رابطه ای وجود دارد؟
سوالات فرعی:
۱- بین ساختار هزینه و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۲- بین اندازه شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۳- بین سود آوری شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
برای پاسخگویی به سوالات بالا فرضیه های زیر تدوین شده است.