شرح کامل روش گردآوری دادهها
اطلاعات موردنیاز بخش ادبیات تحقیق از کتب، مجلات تخصصی فارسی و لاتین و مقالات استخراج شده از اینترنت، گردآوری شده است (روش کتابخانهای). دادههای موردنیاز برای آزمون فرضیههای تحقیق از طریق مراجعه به سازمان بورس اوراق بهادار تهران و استفاده از صورتهای مالی سالانه و یادداشتهای توضیحی شرکتهای پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار تهران (شامل: ترازنامه، سود و زیان)، گزارشات هیئت مدیره و نرمافزارهای تلخیص کنندهی اطلاعات مالی شرکتها مانند، رهآورد نوین، تدبیر پرداز و سایتهای بورس گردآوری خواهد شد.
۱-۱۰- جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه
جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. دوره زمانی پژوهش از ابتدای سال ۱۳۸۶ تا پایان سال ۱۳۹۰ می باشد. نمونه آماری تحقیق فوق با بهره گرفتن از نمونه گیری غربالگری طبقه بندی خواهد شد. در تحقیق حاضربرای هر یک از ضرایب جزیی رگرسیون ازآزمون t استیودنت و برای معناداری مدل رگرسیونی ازآماره فیشر (F) در سطح ۹۵ در صد استفاده خواهد شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS صورت خواهد گرفت.
۱-۱۱- ساختار کلی تحقیق
در فصل اول به بیان موضوع، اهمیت و اهداف پژوهش و همچنین ابزار و روش گردآوری اطلاعاتپرداخته شد و فرضیههاو تعاریف عملیاتی متغیرهای تحقیق نیز ارائه شدند.فصل دوم بهمبانی نظریتحقیق پرداخته و خلاصهای از تحقیقات داخلی و خارجی انجام شده در این زمینه در پایان فصل ارائه شده است. در فصل سوم به موضوع و روششناسی تحقیق پرداخته و توضیحات لازم در مورد جامعه، نمونه و آزمونهای مربوط و نتایج آن ارائه شده است. در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات پرداخته شده و نتایج مربوط به آزمون فرضیهها ارائه گردیده است. و بالاخره در فصل پنجم ارزیابی نتایج آزمون فرضیه ها، نتیجهگیری کلی، محدودیتهای تحقیق، پیشنهادهای کاربردی و پیشنهاد برای تحقیقات آتی ارائه شده است.
فصل دوم
ادبیات و پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمه
مطالعه رفتار هزینه علاوه بر محققان دانشگاهی برای افرادی که حرفه آنها با فعالیتهای شرکتها در ارتباط است، از اهمیت بسیاری برخوردار است. در مدل رایج رفتار هزینه که در ادبیات حسابداری پذیرفته شده است، هزینهها براساس تغییر نسبت سطح فعالیت به دو دسته هزینه های ثابت و هزینه های متغیر تقسیم بندی میشوند. در این مدل هزینه های متغیر متناسب با تغییر در محرک هزینه تغییر می کنند. بدین معنی که میزان تغییر هزینهها به میزان تغییر سطح فعالیت ها بستگی دارد نه جهت تغییر (اندرسون و لانن،۲۰۰۷).
دلیل وجود چسبندگی هزینهها توسط مدل جایگزین رفتار هزینه توجیه می شود. در این مدل فرض می شود که مدیران بطور سنجیده منابع را در پاسخ به تغییر حجم فعالیت، تعدیل می کنند. این مدل میان هزینههایی که متناسب با تغییر حجم فعالیت، تغییر می کنند و هزینه های تعدیل منابع توسط مدیران تفاوت قائل می شود. در دوره های کاهش فروش، درباره تقاضای آتی ابهام وجود دارد. از سوی دیگر، اگر مدیران منابع را کاهش دهند، تحصیل مجدد منابع، موجب تحمل هزینه های تعدیل می شود. از اینرو مدیران، کاهش هزینهها را تا زمان کسب اطمینان از پایداری رکود تقاضا به تعویق میاندازند(مدیروس و کوشتا،۲۰۰۴).
اساس بسیاری از تصمیمات مدیریتی، دانش چگونگی تغییر هزینهها به عنوان تابعی از سطح فعالیت است. در همین ارتباط ،گاریسون و نورین(۲۰۰۱) معتقدند که تلاش برای اتخاذ تصمیمات بدون دانش کاملی از هزینه های مرتبط و نحوه تغییر آنها نسبت به سطح فعالیت ممکن است به پیامدهای نامساعدی بیانجامد. در ادبیات حسابداری در مورد رفتار هزینه، چندین دیدگاه وجود دارد. کاریسون و نورین (۲۰۰۱) و هورن کرن و همکاران (۲۰۰۶) اظهار کرده اند که صرف نظر از جهت تغییر( کاهش یا افزایش)، هزینهها به تغییرات سطح فعالیت واکنش نشان می دهند. درحالیکه نورین و سودرستروم (۱۹۹۷) و اندرسون و همکاران (۲۰۰۳) معتقدند که افزایش هزینهها در دوره های افزایش سطح فعالیت، بیشتر از کاهش هزینهها در دوره های کاهش سطح فعالیت است به همین دلیل ، کاهش هزینهها موجب ایجاد چسبندگی در هزینهها می شود.
[۱]- Anderson & Lanen
[۲] -Mediros & Costa
[۳] -Garison & Noreen
[۴] -Horengren et al
[۵] -Noreen & Sodersteram
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سوال اصلی:
۱- بین ویژگیهای شرکت و ساختار سرمایه آنها چه رابطه ای وجود دارد؟
سوالات فرعی:
۱- بین ساختار هزینه و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۲- بین اندازه شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
۳- بین سود آوری شرکت و ساختار سرمایه چه رابطه ای وجود دارد؟
برای پاسخگویی به سوالات بالا فرضیه های زیر تدوین شده است.