برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده و استاد راهنما در سایت درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده و استاد راهنما موجود است)
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
چکیده.1
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه3
بیان مسأله5
اهمیت و ضرورت پژوهش8 هدف پژوهش 10 هدف برجسته تحقیق10 اهداف جزئی.10 سوالات پژوهش.11 سوال اصلی.11 سوالات فرعی11 تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش12 فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه16 الف : مبانی نظری 16 توانمندسازی.16 حوزههای توانمندسازی 17 توانمندسازی در حوزه فرهنگی.17 حوزه قابلیتهای افراد19 الف ) قابلیتهای شناختی 19 ب) قابلیتهای افراد در بعد فنی و شبه فنی20 ساماندهی افراد و ایجاد تشکل.20 رویکردهای توانمندسازی .20 توانمندسازی زنان.21 روشهای توانمندسازی زنان.24 عوامل توانمندساز زنان سرپرست خانوار.25 آموزش و مهارت آموزی25 طرح های درآمدزایی و وام.26 چارچوب نظری توانمندسازی زنان28 کارآفرینی31 تعریف کارآفرینی 33 سابقه کارآفرینی در دنیا 34 سیر تاریخی مفهوم کارآفرینی35 سابقه کارآفرینی در ایران.36 ضرورت و اهمیت کارآفرینی37 دیدگاه ها و رویکردهای کارآفرینی39 آموزش کارآفرینی 41 ضرورت، اهمیت و جایگاه آموزش کارآفرینی.41 سابقه آموزش کارآفرینی42 مطالعات مرتبط با آموزش کارآفرینی.43 اهداف آموزش کارآفرینی .45 هیجان 47 اجزای هیجان.49 تاریخچه هیجان.50 وظایف هیجانها 50 چهار هیجان اساسی.53 ماهیت هیجان56 واکنشهای فیزیولوژیک هیجان57 ب : پیشینه ی پژوهش 59 تحقیقات خارجی59 تحقیقات داخلی.62 جمع بندی76 فصل سوم: روش شناسی پژوهش
روش پژوهش79 جامعه آماری79 نمونه مورد مطالعه .79 ویژگیهای جمعیت مورد مطالعه.80 ابزار گردآوری اطلاعات. 84 ابعاد پرسشنامه توانمندسازی85 اعتبارو پایایی ابزار گردآوری پژوهش:86 روش اجرای پژوهش: پروتکل آموزشی مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی 87 روش تجزیه و تحلیل آماری داده .88 ملاحظات اخلاقی88
فصل چهارم: تحلیل داده ها
بخش اول:یافته های توصیفی.90
بخش دوم:یافته های استنباطی.91
سوال اصلی تحقیق91 سوالات فرعی. 93
سوال اول: آیا مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی بر بعد اثر گذاری توانمند سازی زنان سرپرست تاثیر دارد؟93 سوال 2)آیا مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی بر بعد معناداری توانمند سازی زنان سرپرست تاثیر دارد؟94
دارد؟سوال سوم)آیا مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی بر بعد انتخاب توانمند سازی زنان سرپرست تاثیر دارد؟96
سوال چهارم)آیا مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی بر بعد شایستگی توانمند سازی زنان سرپرست تاثیر دارد؟.97
فصل پنجم :بحث و نتیجه گیری
خلاصه پژوهش.100
بحث وتبیین یافته های پژوهش102
محدودیت های پژوهش .105 پیشنهاد های پژوهش .106
الف) پیشنهادات پژوهشی 106
ب) پیشنهادات کاربردی 106
منابع و ماخذفارسی107
منابع و ماخذ انگلیسی.109
ضمائم112
چکیده انگلیسی.114
مقدمه
توانمندسازی[1] بی گمان یکی از مهم ترین وظایف دولت ها محسوب می شود. در کشورهای مختلف جهان بخش عظیمی از تحقیقات و منابع مصروف این حقیقت می شود که شهروند مطلوب برای جامعه باید دارای چه خصوصیاتی باشد و چگونه می توان این صفات و ویژگی ها را در اقشار مختلف جامعه توسعه داد.
یکی از چالشهای اصلی سازمانهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره) این است که فعالیت بخش های گوناگون سیستم را به گونه ای طراحی کنند که بتوانند در دنیای پرتحول امروز، توانمندسازی زنان را افزایش داده، با هماهنگی یکدیگر و با بهره مندی از ابزار آموزش و پژوهش، گامهای مؤثری را در این راستا بردارند. در حال حاضر، بسیاری از تلا شهایی که در زمینه توانمندسازی زنان جویای کار صورت میگیرد، با عدم موفقیت روبه رو است؛ زیرا تولید فکر و خلاقیت، هماهنگی با این تغییرات و ایجاد تغییرات نو، نیاز به توانمندی ویژه ای در حیطه های گوناگون، با بهره گرفتن از آموزش های خاص دارد و بهره مندی از آ نها منجر به بهبود مستمر عملکرد، ارتقای صلاحیت، تغییر در رفتار و در نهایت توانمندسازی این زنان می شود.
شرایط اقتصادی ایران و گذر از مرحله ی اقتصاد تک محصولی، ضرورت بستر دیگری را ایجاد نموده است که در درون خود شرایط بهر ه مندی از منابع طبیعی، انسانی، تولیدی و خدماتی در بخش های مختلف اقتصادی را فراهم می سازد. تجارب کشورها حاکی از آن است که اکثر آن ها به منظور توسعه اقتصادی و نیز برون رفت از بحران های اقتصادی، تلاش نموده اند آمادگی های شغلی را در زنان برای ورود به بازار کار از طریق ارائه آموز شهای روان شناختی و ایجاد مهارت های کسب و کار در اولویت برنامه های خود قرار داده، فضای مناسبی را برای توسعه آن ایجاد کنند و در کنار آن به تقویت نقش زنان در مهارت های کسب و کار و فعالیت های کارآفرینی بپردازند(احمدپور داریانی، 1380).
بنابراین، به منظور توانمندسازی زنان، می بایست شیوه هایی را برای کشف شایستگی آن ها به منظور توسعه توانمندی ها و به حداکثر رساندن فرصت ها ایجاد نمود که در این میان استفاده از آموزش های روان شناختی و کارآفرینی جهت توانمندسازی آنان از اهمیت خاصی برخوردار است که می بایست مورد توجه ارگان های اجرایی(دولتی) مرتبط با امور زنان قرار گیرد. علاوه بر این، به فرآیند توانمندسازی زنان، می بایست به صورت بنیادین و با توجه به منابع موجود در کشور نگریست. توانمندسازی از ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، فرآیندی است مشتمل بر آگاهسازی اجتماعات به منظور شناخت وضعیت موجود، حذف محدودیتها و موانع، بهره گیری از منابع و ظرفیت های موجود در جوامع از ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جهت مدیریت مؤثر آنان بر تلا شها و تصمیم گیری ها برای بهبود شرایط زندگی خود(طباطبایی،1384).
از جمله اقداماتی که می تواند منجر به توانمندی شود، آموزش به زنان فواید توانمندسازی، آگاهی جنسیتی، کسب شایستگی و اطمینان، بکار بستن دانش و مهارت مناسب است . در جامعه امروز آگاهی جنسیتی، منجر به فعالیت هایی می شود که به زنان قدرت بیشتری می دهد . کارآفرینی و تنظیم هیجانات وآگاهی کامل از حقوق به عنوان وسیله توانمندسازی، از جانب زنان و حتی مردان پذیرفته شده است.
لازمه توانمندسازی زنان ارائه آموزشهای لازم بویژه در زمینه کارآفرینی و تنظیم هیجانات و احساسات می باشد که سرلوحه این پژوهش در نهاد کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار گرفته است. گستره ی فعالیت این نهاد در جهت خدمت رسانی به اقشار آسیب پذیر جامعه، به ویژه زنان سرپرست خانوار، وسیع است. این نهاد مانند سازمانهای دولتی، به ارائه ی خدمات و حمایت هایی همچون مددکاری اجتماعی، روانشناسی، مشاوره، بازتوانی، مالی، آموزشی، بهداشتی و تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار می پردازد.
بیان مسئله:
توانمندسازی زنان فرآیندی است که به وسیله آن زنان برای سازماندهی خودشان توانمند می شوند و اعتماد به نفس خود را
پایان نامه اثربخشی مشاوره گروهی تنظیم هیجانی و کارآفرینی بر توانمند سازی زنان سرپرست خانوار شهرکرد