پایاننامه برای دریافت درجهی کارشناسی ارشد (M.A.)
گرایش: تکنولوژی آموزشی
عنوان:
بررسی نقش آموزشهای الکترونیکی کارکنان بر میزان رضایتمندی خانوادهها در اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان
استاد راهنما:
دکتر مریم اسلام پناه
زمستان 1392
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
فصل اول
کلیات تحقیق
- مقدمه
دنیای ما دنیای سازمان هاست و گرداننده اصلی این گردونه انسانها هستند آنانند که به کالبد سازمان ها جان می بخشند و تحقق هدفها را میسر می سازند بدون انسان سازمان بی معنی است و مدیریت امری موهوم. شاید این شبهه پیش آید که در دنیای آینده که آدمواره ها و ماشین ها جای انسانها را در سازمانها پر می کنند نقش انسان در سازمان کم رنگ خواهد شد اما به هیچ رو اینگونه نخواهد شد و با خود کاری و ماشینی شدن کارها، نوع فعالیت های انسانی در سازمان تغییر شکل می دهد و به گفته آن دانشمند بنام پیتر دراکر1 کاردستی2 جای خود را به کار دانشی3 می دهد. اما نقش به یقین تعیین کننده انسان، به عنوان حاکم سازمانی همچنان برقرار و مستدام خواهد بود(مورهد و گریفین4، 1386). هزاره سوم را، هزاره سازمانها لقب دادهاند و امروزه توسعه کشورها به توسعه سازمانها بستگی دارد. هرگونه تلاش برای بهبود عملکرد سازمان ها، تلاشی در جهت ارتقای کیفیت زندگی است، بنابراین میتوان گفت که کیفیت زندگی مردم با کیفیت سازمان ها گره خورده است که نوع سازمان ها نیز به نوع مدیریت شان بستگی مییابد.
تکریم و گرامی داشتن مردم در تمامی ادیان و فرهنگ ها جایگاه والایی دارد و تمام بزرگان دین و صاحبان اندیشه بر ان تاکید نموده اند.رعایت حرمت انسان ها بنیادی ترین ارزش نظام اسلامی است. بین رضایت مردم و رضایت خداوند و بین تکریم انسان ها و تکریم خداوند،ارتباط مستقیمی وجود دارد.در جهان بینی اسلامی راه خدا از میان خلق می گذرد یعنی بدون تکریم انسان ها و جلب رضایت آن ها ،رضایت و بندگی خدا امکان پذیر نیست.
برای یک کارمند و کارشناس و مدیر مسلمان مشتریمداری و تکریم اربابرجوع نه به خاطر دستورالعمل و بخشنامه، بلکه یک وظیفه انسانی و دینی است؛ نه یک وظیفه اضافی در کنار سایر وظایف، بلکه باید در دل امور قرار گیرد. هرگونه خدمت و تلاش در جهت جلب رضایت ارباب رجوع و مردم،رضایت و خوشنودی خداوند را فراهم می کند.برای یک فرد مسلمان تکریم مردم عبادت به شمار می رود و بهترین روش برای نزدیکی به خداست.
در این فصل ابتدا مسئله اصلی پژوهش بررسی و سپس اهمیت و ضرورت تحقیق بیان شده است در ادامه نیز اهداف و فرضیه های تحقیق که از عنوان اصلی پژوهش استخراج شدهاند و در نهایت نیز تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها آمده است.
- بیان مسئله
فناوری اطلاعات و ارتباطات، انقلابی در تجارت، صنعت، خدمات و روابط اجتماعی ایجاد کرده و آموزش و یادگیری را نیز دستخوش تحولات عمیق و بنیادین نموده است، به طوری که در بیانیهی اجلاس جهانی یونسکو، که در پاریس، در سال 1998، در زمینهی آموزش عالی برگزار شده بود، آمده است: « مؤسسات باید نخستین نهادهایی باشند که از مزیتها و امکانات بالقوهی فناوری اطلاعات و ارتباطات بهرهمند میشوند و باید برای هماهنگی با عصر اطلاعات و تبیین نظامهای مجازی، نسبت به راهاندازی محیطهای نوین آموزشی اقدام نمایند» (مجیدی، 1388: 10).
آموزش الکترونیکی و مجازی در حال تبدیل شدن به یکی از مهمترین محیطهای آموزشی است. و فنآوری اطلاعات، فرصتهای بسیار زیادی را برای آموزش ایجاد کرده است. اکنون اینترنت به عنوان مکمل یادگیری و یاددهی در کلاسهای سنتی و یک وسیله مهم و مفید، در آموزش از راه دور به شمار میرود (همان). اصطلاحاتی چون کلاس بدون دیوار، مدارس هوشمند و دانشگاه مجازی، اشاره به نوع جدید و شاید غیرمعمولی از آموزش الکترونیک دارد که در مقابل آموزش سنتی و معمول، امروزه در حال جایگیری در سیستمهای آموزشی کشورهای مختلف هستند(برهانی و همکاران، 1391: 508).
آموزش از طریق آموزش مجازی یا آموزش الکترونیکی بر پایه نظریه سازندهگرایی میباشد و یادگیرنده محور میباشد البته آموزش الکترونیکی صرفاً وسیلهای برای تسهیل و تسریع اطلاعات نیست بلکه ابزاری برای ارتقاء کیفیت آموزش از طریق تسهیل تعامل و هموار نمودن راه تفکر خلاق و مباحثه انتقادی بین خودفراگیران است. در الگوی یادگیرنده محور مبتنی بر آموزش مجازی یادگیرنده از طریق ابزار دیگری غیر از معلم از قبیل: مراکز یادگیری، طرحهای آموزشی، آموزش مبتنی بر