پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت اجرایی
عنوان پایان نامه:
بررسی میزان آمادگی دانشگاه رازی کرمانشاه جهت استقرار مدیریت دانش
استاد راهنما:جناب آقای دکتر نادر نادری
تابستان 92
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فصل اول:
کلیات پژوهش
1-1 مقدمه:
دردنیای پیچیده امروز، دانش سازمانی به سرعت در حال تبدیل شدن به مزیت رقابتی اصلی سازمانها است. توجه به مدیریت دانش و حمایت از آن، شرایط مطلوبی را برای هر سازمانی به وجود میآورد، تا علاوه بر این که در محیط پیچیده رقابتی، حیات مستمر داشته باشد، بتواند گوی سبقت را از سایرین ربوده و پیشتاز عرصههای مختلف فعالیت باشد. “دانش سازمانی، در دنیای پرشتاب معاصر، فرصت مناسبی برای سازمانهایی که به خوبی آن را می شناسند و مدیریت می کنند و در عین حال تهدیدی جدی برای سازمانهایی است که به تحولات محیطی کم توجه بوده و آن را نمیشناسند”(لاجوردی و خانبانی، 1386،ص 48).
علاقه و توجه به مدیریت دانش به سرعت هم در صنایع کشورهای مختلف و هم در تحقیقات دانشگاهی و محافل علمی رو به گسترش است، به طوری که مـدیریت دانش درکسب مزیت رقابتی برای سازمانها نقش کلیـدی دارد. راه حلهای مدیریت دانش باعث می شود تا دانش سازمانی در تمام بخشهای سازمان به خوبی پخش و مورد استفاده قرار گیرد.
مدیریت دانش در واقع روشی است که بر مبنای آن می توان به یافتههای پنهان دانش افراد که در بسیاری از موارد دارای ارزش قابل توجهی است، دست یافت. این شیوه مدیریتی تلاش می کند تا روح مشارکت و یکپارچگی را در سازمانها ترغیب کرده و نظام تفکر دسته جمعی و اشتراک ایدهها را به صورت گسترده مطرح سازد. مدیران نیز سعی دارند با تکیه بر فنون استخراج یافتههای اطلاعاتی و دانش افراد و ذخیره و انتشار آن به دانشی دست یابند که در بهره وری سازمانی آنان را یاری دهد( صلواتی و حق نظر، 1388،ص 104- 77 ).
با توجه به اینکه دانشگاهها از نظر انداره، وسعت و تنوع سرمایههای هوشی، یکی از گسترده ترین نهادهای اجتماعی رسمی هستند، باید در استقرار مدیریت دانش به عنوان قابلیت اصلی نسبت به سـایر سازمانها پیشگام باشند و نقـش رهبری را ایفـا کنند و در نقش سـازمان های دانشی فعالیت اصلـی خود را