معمولاً یکی از اساسی ترین و مهمترین قسمت های هر تحقیقی، نتیجه گیری از نتایج و ارائه راهکارهایی جهت بهبود بخشیدن به مسئله ای است که تحقیق جهت آن طراحی شده است. با توجه به آنچه در فصل های اول تا چهارم در مورد پیشینۀ تحقیق و یافته های مدل بدست آمده است، اکنون مصمم هستیم تا با نتیجه گیری از یافته ها، ارائه پبشنهاداتی چند، این دفتر را به پایان ببریم. امید است گامی هر چند کوچک در اعتلای دانش مدیریت مالی و کمک به سرمایه گذاران و تصمیم گیران این حوزه از دانش برداشته باشیم.
نحوه تأمین مالی برحسب شرایط اختصاصی و یا محیط فعالیت شرکت ها متفاوت و در برخی موارد با محدودیتهای جدی و مشکلات فراوانی همراه است. در چنین شرایطی بهرهگیری از تکنیکهای مدیریت مالی در تأمین مالی شرکت ها بیش از پیش ضرورت دارد. تهیه استراتژی صحیح مالی توان شرکت در نیل به هدف های استراتژیک کلی را تقویت می کند. بدیهی است موفقیت در دراز مدت مستلزم هزینه کمتر و سود بیشتر است و بنابر این مستلزم تأمین منابع مالی با هزینه معقول و مناسب است. یکی از ارکان اصلی و محیط عملیاتی شرکت ها، بازار مالی است که از بازارهای پولی و بازارهای سرمایه بوجود میآید. به لحاظ اقتصادی، یکی از وظایف مهم بازارهای مالی تسهیل در جمع آوری سرمایه است.
در مجموع عوامل مختلفی دست بدست می دهند تا مناسب ترین شیوه تامین مالی یک شرکت مشخص گردد. به طور کلی یکسری عوامل مربوط به محدودیت های شرکت است و بخش دیگر مربوط به محدودیت های مربوط به خارج از محیط سازمان که هر یک از این محدودیت ها قابل بررسی می باشد. به عنوان مثال درآمد مؤسسه اثر چشمگیری در چگونگی تامین مالی مؤسسه دارد شرکتی که قادر به کسب سود نیست و یا سود کمی دارد در جلب سرمایه و منابع بیرونی تحت فشار قرار خواهد گرفت، که این نقطه ضعف شرکت چشم انداز بلند شرکت را کور می کند و مؤسسات دیگر حاضر به دادن وام بلند مدت به شرکت نمی باشند، زیرا ضمانت اصل و فرع آن کم است ولیکن در صورتی که شرکت از سرمایه در گردش نسبتاً خوبی برخوردار باشد، سرمایه گذاران به دادن وام های کوتاه مدت علاقمند می باشند، از طرف دیگر شرکت دارای درآمد و نهایتاً سود باشد می تواند از محل سودهای توزیع نشده نیاز نقدینگی و سرمایه لازم خود را مرتفع سازد (نور محمدی، مجید، ۱۳۷۴).
با توجه به اینکه هدف اساسی مدیریت شرکت ها حداکثر نمودن ارزش بازار سهام، یعنی ثروت سهامداران در شرکت های سهامی است. لذا در این راستا، وظایف مدیریت مالی شرکت ها از جایگاه ویژهای برخوردار است. بطور کلی این وظایف به سه دسته تقسیم میشوند :
۱- تصمیمات سرمایهگذاری ۲- تصمیمات تأمین مالی ۳ - تقسیمات تقسیم سود، تصمیمات تأمین مالی که در نهایت بافت یا ساختار مالی شرکت را تعیین میکند از اهمیت چشمگیری برخوردار است.
گسترش فزاینده و پیچیدگی فعالیت های اقتصادی و تکنولوژی و تحولات سریع و روزافزون مبادلات تجاری و بازرگانی و تکنولوژی در دنیای امروز، اعم از تجارت داخلی و بینالمللی، نیاز شرکت های تولیدی و بازرگانی برای حفظ ظرفیت و یا توسعه فعالیتها وطرح های سرمایهگذاری، حفظ و یا افزایش توان و قدرت رقابت در عرصههای داخلی و بینالمللی، نیاز به منابع مالی را برای شرکت ها افزایش داده است.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
۱) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۲) اثر استقراض را بر قیمت سهام مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
۳) اثر سود انباشته (اندوخته) را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۴) اثر استقراض را بر بازده سهام مورد بررسی قرار دهد.
۵)با بهره گرفتن از آزمون های مورد نظر بازده سالانه شرکت هایی که از طریق استقراض تامین مالی کرده اند را بازده سالانه شرکت هایی که از طریق سود انباشته(اندوخته) تامین مالی نموده اند مقایسه نماید.